Επισπεύδει το νέο ασφαλιστικό ο Κάμερον

Ως και 400.000 επιπλέον Βρετανοί θα μπορούν να λάβουν τη νέα, υψηλότερη αλλά χωρίς προσαυξήσεις και επικουρικό, σύνταξη του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία σκοπεύει να εφαρμόσει την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ένα χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2016 αντί του Απριλίου του 2017.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τους Συντηρητικούς το απλοποιημένο σύστημα θα παρέχει μια σταθερή πληρωμή 144 λιρών την εβδομάδα και θα ωφελήσει τους πιο χαμηλόμισθους,

τους αυτοαπασχολούμενους και τις γυναίκες οι οποίες χρειάστηκε να λείψουν μεγαλύτερο διάστημα για να φροντίζουν τα παιδιά τους.

Το σημερινό σύστημα περιλαμβάνει τη βασική σύνταξη, μια δεύτερη, επικουρική και την δυνατότητα να λαμβάνει ο ασφαλισμένος κάποιο επιπλέον ποσό εάν καταβάλει κάποιες επιπλέον εισφορές. Στο νέο σύστημα, όλα αυτά θα ενοποιηθούν σε μία σύνταξη.

Οι επικριτές του νέου ασφαλιστικού συστήματος επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να εργάζονται 5 χρόνια περισσότερα από ό,τι σήμερα για να λαμβάνουν πλήρη σύνταξη —35 χρόνια, από 30 σήμερα— και παρ’ όλ’ αυτά θα παίρνουν μικρότερη σύνταξη από ό,τι παίρνουν σήμερα.

Η κυβέρνηση Κάμερον αναζητεί τρόπους να μειώσει το κόστος των συντάξεων, το οποίο αναμένεται να φθάσει το 8,1% του ΑΕΠ της χώρας το 2060. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στα 67 έτη και για τα δύο φύλα το 2028, από τα 65 σήμερα για τους άνδρες και τα 60 για τις γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα