Θα συνεχιστούν και την Κυριακή οι συζητήσεις με την τρόικα. Επήλθε συμφωνία για το δημόσιο

Νέα παράταση παίρνουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς ναι μεν υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα και κυρίως σε αυτό της κινητικότητας στο Δημόσιο, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ώστε να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες του νέου Μνημονίου, να κάνει η τρόικα

την έκθεσή της και να φτάσει έγκαιρα στο Eurogroupτης Δευτέρας, όπου θα αποφασιστεί αν η χώρα μας θα πάρει τη θέση των 8,1 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρει πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της η δόση θα καταβληθεί τμηματικά στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από τη σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν ο μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού -που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα εισαχθεί στη Βουλή τη Δευτέρα- και ο ενιαίος φορέας είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών.

Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης τα ισοδύναμα μέτρα που θα ληφθούν για την αποφυγή της εισφοράς στον τζίρο των επιχειρήσεων, θέμα που χειρίζεται πάντως το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, σε συμφωνία με την τρόικα για το ακανθώδες θέμα του δημοσίου, με την κινητικότητα και τις απολύσεις υπαλλήλων, και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, κατέληξε λίγο μετά το μεσημέρι η ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως επιβεβαίωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επήλθε συμφωνία στις μακρές και επίμονες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση για το ζήτημα αυτό.

Το θέμα του δημοσίου ήταν το πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και η συμφωνία που επετεύχθη ανοίγει πλέον τον δρόμο για οριστικοποίηση των κειμένων που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στο Eurogroup, ώστε να υπάρξει πολιτική συμφωνία για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα