Επανεμφάνιση Παπαδήμου με αιχμές για την κυβέρνηση!

Ερώτηση προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απηύθυνε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο κ. Παπαδήμος ρώτησε τον πρόεδρο του Eurogroup σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα λέγοντας

χαρακτηριστικά: “Θεωρείτε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εφαρμόζονται στο σωστό ρυθμό και αποτελεσματικά; Και τα θεωρείτε αρκετά ή πρέπει να συμπληρωθούν από άλλα; Διότι θεωρώ σημαντικό να κάνουμε κάτι για να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και να μειώσουμε την ανεργία διότι διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά, και οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή”.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ απαντώντας έριξε το “μπαλάκι” για μέτρα κατά της ανεργίας στις Βρυξέλλες λέγοντας: “Πρώτα από όλα, έχετε δίκιο. Η συγκυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει μέτρα για την ανεργία των νέων κλπ. Θέλει χρόνο. Δεν το αρνούμαι. Θέλει χρόνο για να διατεθούν τα μέσα απ’τις Βρυξέλλες στα κράτη – μέλη. Θέλει χρόνο τα κράτη – μέλη να φτιάξουν προγράμματα για να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία ή περισσότερη κατάρτιση, αν χρειάζεται”.

Είναι σαφές, πάντως, πως η παρέμβαση του Παπαδήμου είχε σαφείς αιχμές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ που την επιβραβεύει για τη μέχρι τώρα πορεία της οικονομίας.

Ετσι, φουντώνουν και τα σενάρια περί επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας…

Keywords
Τυχαία Θέματα