Ενημερώθηκε ο Ομπάμα, μετά τη σύσκεψη για την απειλή της Αλ Κάιντα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Λευκό Οίκο, μεταξύ των συμβούλων εθνικής ασφαλείας, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, για την απειλή της Αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ, που οδήγησε τον Λευκό Οίκο στην απόφαση να κρατήσει κλειστές πολλές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή και τις αραβικές χώρες, σήμερα Κυριακή 4 Αυγούστου.

Στη

σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι επικεφαλής της CIA, του FBI και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, καθώς επίσης και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τα δεδομένα όπως προκύπτουν μέχρι στιγμής, και στο περιθώριο των επαναλαμβανόμενων απειλών από την πλευρά της Αλ Κάιντα για χτύπημα κατά αμερικανικών συμφερόντων στην αραβική χερσόνησο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ενήμερος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας για την πορεία των εξελίξεων, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και για τα νέα δεδομένα, μετά τη χθεσινή σύσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα