Ένας-ένας βολεύονται…

Το νέο μεταναστευτικό κύμα της εποχής δεν θα μπορούσε να μην παρασύρει και τους πολιτικούς μας. Έτσι μετά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που «βρήκε» δουλειά στο Χάρβαρντ, το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα θα «στεγάσει» και τις «ευρωπαϊκές γνώσεις» της πρώην υπουργού «παιδείας και δια βίου μάθησης» (της υπουργού με τις φωτοτυπίες δηλαδή).

Ο πρώτος αναγνωρίστηκε από το διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο σαν «ειδικός» στην αντιμετώπιση οικονομικών κρίσεων και του ζητήθηκε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις

του στους φοιτητές. Η κα Διαμαντοπούλου θα διδάξει ευρωπαϊκή πολιτική από την εμπειρία της ως επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς οι φοιτητές δεν θα εκπαιδευτούν στην διαχείριση της παιδείας και των προβλημάτων της.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τους Αμερικάνους. Θα μου πείτε επέλεξαν για δύο θητείες τον Tζώρτζ Μπους τζούνιορ για πρόεδρό τους, ο «Γιωργάκης» και η Διαμαντοπούλου θα τους πείραζε. Αυτοί θα φαίνονται στα μάτια τους διάνοιες.

Βλέπετε όμως πως πρώτοι πρώτοι επέλεξαν οι δυο τους την έξοδο από τη χώρα; Πώς να ζήσουν σε έναν τόπο σαν την σημερινή Ελλάδα. Έτσι όπως την κατάντησαν; Σιγά να μην έμεναν. Οι γνωριμίες γι’ αυτό γίνονται. Ειδικά όταν έχεις διατελέσει υπουργός εξωτερικών και πρωθυπουργός (ή ακόμα και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς) ή επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δημόσιες σχέσεις ποτέ δεν έβλαψαν κανένα.

Μένει να δούμε ποιος θα ακολουθήσει. Γιατί δεν μπορεί… θα ακολουθήσουν κι άλλοι!

Εμείς οι κοινοί «θνητοί» να τα βλέπουμε. Μην ακούτε κανέναν. Οι γνωριμίες ποτέ δεν απογοήτευσαν κάποιον. Χρησιμοποιείστε κάθε έναν που γνωρίζετε, εντός κι εκτός συνόρων. Βρείτε μια «τρούπα» να χώσετε το κεφάλι σας. Αφήστε τους άλλους να τρέχουν…

Αυτή είναι η νοοτροπία που «διδάσκουν» στην πράξη οι πολιτικοί αυτης της χώρας. Όταν περάσει η μπογιά τους, όταν ολοκληρώσουν το έργο τους, την «κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνωντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

ΟΧΙ κύριοι… εμείς δεν παραδίδουμε τα όπλα. Ορισμένοι πίστεψαν (σαν τα Αμερικανάκια με τον Μπους) και έδωσαν την εξουσία σε ανίκανους. Η Ελλάδα πληρώνει τις συνέπειες. Από την λάθος επιλογή ορισμένων, την πληρώνει τώρα ένας ολόκληρος λαός. Για να δούμε θα συνεχιστεί το σενάριο ή θα καταλάβουμε από τα λάθη μας και θα κινηθούμε καλύτερα στο μέλλον;

Keywords
Τυχαία Θέματα