Ένας “άλλος” τουρισμός…

Η επιλογή να ταξιδέψεις με μια εταιρία φθηνών πτήσεων, ταιριάζει σε όσους αγαπούν τα ταξίδια κι επιθυμούν να ταξιδέψουν με χαμηλό budget και λίγες αποσκευές. Ενώ είναι ιδανική για τους φοιτητές και για όσους είναι λάτρεις των συχνών εξορμήσεων – αλλά το εισόδημα τους δεν ανταποκρίνεται πια στα συνήθη ναύλα των περισσότερων αεροπορικών εταιριών. Πλέον όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν εταιρίες φθηνών πτήσεων οι οποίες προσφέρουν ένα εναλλακτικό τουρισμό που ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής.

Στην Ελλάδα

υπάρχουν αρκετά μικρά αεροδρόμια σε διάφορες πόλεις πλην όμως της πρωτεύουσας που πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού κόστους προς και από αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις. Ανάμεσα στους ξεχωρίζει σε γραφικότητα το αεροδρόμιο στον Άραξο. Εκεί πραγματοποιούνται συχνά πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου, όπου αρκετοί ξένοι, Κύπριοι και Έλληνες έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με οικονομικά εισιτήρια. Ο Άραξος αποτελεί ένα μικρό αεροδρόμιο σε μια υπέροχη τοποθεσία που συνδυάζει τον ήλιο, το πράσινο και τη θάλασσα.

Μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο και τα μάτια σου χορτάσουν από το όμορφο τοπίο, ανάμεσα στις χαρούμενες φωνές που φτάνουν στα αυτιά σου, ξεχωρίζεις τις φιγούρες ευτυχισμένων τουριστών, αλλά και χαρούμενων παιδιών που ανυπομονούν να μπουν στο αεροπλάνο. Επίσης ίσως συναντήσεις νεαρές και νεαρούς κυπριακής καταγωγής φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια, οικογένειες Ελλήνων που πηγαίνουν να επισκεφτούν συγγενείς τους ή κυπριακής καταγωγής φίλους.

Καμιά φορά ίσως και κάποια ενθουσιασμένη Ελληνίδα η οποία πρόκειται να επισκεφτεί τη Κύπρια φίλη της που παντρεύεται και ανυπομονεί να ζήσει το γεγονός αλλά και να δει από κοντά, συγκινημένη, τα κυπριακά έθιμα του γάμου ,με τα ζώσματα και τους λυράρηδες, έπειτα το μυστήριο στην εκκλησία, τους πολύωρους χαιρετισμούς στο κέντρο και τέλος το μεγάλο γλέντι με τους καταπληκτικούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς.

Για όποιον λόγο και αν ταξιδεύεις προς τη Πάφο, ξέρεις ότι επισκέπτεσαι έναν υπέροχο, ηλιόλουστο, παραθαλάσσιο προορισμό, με χαρούμενους κι εξαιρετικά ζωντανούς ανθρώπους ,οι οποίοι διακατέχονται από ένα εκπληκτικό, σπάνιο αίσθημα φιλοξενίας. Ξέρεις λοιπόν ότι σίγουρα θα διασκεδάσεις στο μαγευτικό νησί της Αφροδίτης και μάλιστα χάρη των εταιριών χαμηλού κόστους χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Στο όμορφο αεροδρόμιο του Άραξου μετά τον έλεγχο διαβατηρίου κατευθύνεσαι στη αίθουσα αναμονής , όπου εκεί ένα υπέροχο θέαμα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, παρακολουθώντας τις ασκήσεις από τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα. Σε λίγο μια ευγενική κοπέλα οδηγεί τον κόσμο προς τα έξω, κι εκεί λίγο πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις για λίγο ακόμα, αυτή τη φορά από πολύ κοντά, τα πολεμικά αεροπλάνα και τις θαυμάσιες φιγούρες τους στον ηλιόλουστο, καθαρό ουρανό του Άραξου.

Στην αρχή, οι εταιρίες φθηνών πτήσεων αντιμετωπίστηκαν καχύποπτα κι επιδέχτηκαν αρκετές κριτικές. Σήμερα όμως όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών απευθύνεται σε αυτές και πλέον αποτελούν τη τάση της εποχής -μιας εποχής λιτότητας. Όσοι λοιπόν αναζητούν ένα οικονομικό εισιτήριο και το γεύμα του αεροπλάνου ή το να μεταφέρουν πολλά ρούχα δεν είναι για αυτούς προαπαιτούμενος όρος για να περάσουν καλά στον προορισμό τους, τότε οι εταιρίες χαμηλού κόστους είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς. Μια επιλογή για έναν εναλλακτικό τουρισμό!

Η τάση αυτή, που έχει αναπτυχθεί και γιγαντώνει όσο περνάμε πιο βαθιά στην οικονομική δυσχέρεια, προστάζει να δημιουργηθεί σύντομα αεροδρόμιο για φθηνές πτήσεις και κοντά στην Αθήνα, όπου θα εξυπηρετεί όσους προτιμούν αυτόν τον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά κατοικούν στη πρωτεύουσα και σε περιοχές γύρω από αυτή. Εξάλλου υπάρχει πάντα το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας όπου μπορεί να ανασκευαστεί, αλλά ακόμα καλύτερα υπάρχει το πολεμικό αεροδρόμιο της Τανάγρας όπου βρίσκεται στη διαδρομή μεταξύ της Χαλκίδας και της Αθήνας και το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις όπως το αεροδρόμιο στον Άραξο.

Με μια σειρά από έξυπνες, στοχευμένες δράσεις, οι εν λόγω εταιρίες έδειξαν το δρόμο για έναν άλλο, εναλλακτικό τουρισμό, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής, αυξάνοντας παράλληλα τα δικά τους κέρδη. Μακάρι να δούμε παρόμοιες στρατηγικές management και από άλλες εταιρίες διαφόρων κλάδων γιατί όχι και Ελληνικές!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα