Έκθεση για τα μνημεία με θέα την Ακρόπολη

Την τοπιογραφία γύρω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολη αναπαριστά μέσα από τα ζωγραφικά του έργα ο Κώστας Παπασταμούλης. Γεμάτα έντονα χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση, τα 50 έργα του καλλιτέχνη, φιλοτεχνημένα με ακουαρέλα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο (Βασ. Σοφίας 22). Η έκθεση με τίτλο «Ναός και Μνημείο: Βυζαντινά μνημεία με θέα τον βράχο της Ακρόπολης» εγκαινιάζεται στις 10 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα.

Ο Κώστας Παπασταμούλης, συνεχίζοντας

την παράδοση της ζωγραφικής αποτύπωσης ιστορικών τόπων, αποδίδει στις ακουαρέλες του τον αρχαιολογικό χώρο από κάθε γωνιά της πόλης, κάθε ώρα της ημέρας, σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Παράλληλα συνδέει το κεντρικό θέμα του, την Ακρόπολη, με τα υπάρχοντα βυζαντινά, μεταβυζαντινά, αλλά και οθωμανικά μνημεία. Οι σωζόμενοι βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί της Αθήνας, που αποτελούν τη σύνδεση ανάμεσα στην αρχαία και τη νεότερη πόλη, συνεχίζουν να εμπνέουν τους καλλιτέχνες έως τις μέρες μας.

Την έκθεση πλαισιώνουν ακόμη φωτογραφίες του 19ου αιώνα από τα ιστορικά και φωτογραφικά αρχεία του Βυζαντινού και Χριστιανικού μουσείου (συλλογή Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας). Πρόκειται κυρίως για λήψεις του Γεωργίου Λαμπάκη (1854-1914), πρωτοπόρου στη διάσωση, αποτύπωση και μελέτη των χριστιανικών μνημείων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Μαϊου.

Keywords
Τυχαία Θέματα