Έκτακτα μέτρα για τους αστέγους εν όψει ψύχους

Σύμφωνα με την Εθνική Μετρολογική Υπηρεσία αναμένεται να υπάρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες μέχρι με χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα.

Για τον λόγο αυτό ο δήμος Αθηναίων, λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος, θέτοντας εκτάκτως σε λειτουργία ως χώρους φιλοξενίας τρία δημοτικά κτήρια. Από σήμερα και για όσο κρατήσουν τα έκτακτα

καιρικά φαινόμενα, θα λειτουργούν όλο το 24ώρο οι εξής χώροι:

Το Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος (Λένορμαν και Αλεξανδρείας), τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης, τηλ. 2108223946, 2108223184) και Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα, τηλ. 2108674900).

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960, για πληροφορίες και ανάγκη βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο η λήψη των έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων από το κρύο γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου με το υουργείοΕργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τη σύμπραξη φορέων και εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Keywords
Τυχαία Θέματα