Εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία

Εκστρατεία για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας έχουν ξεκινήσει οι εκπαιδευτικοί κύκλοι της ομογένειας, καθώς μετά την απόφαση που εντάσσει την ελληνική γλώσσα στην ομάδα των 12 γλωσσών οι οποίες στο εξής θα διδάσκονται στα σχολεία της Αυστραλίας, από το δημοτικό έως και την Α’ λυκείου, θέλουν να πείσουν τους μαθητές να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Η απόφαση αυτή η οποία ελήφθη χάρη στην έντονη κινητοποίηση των ομογενών και θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα, δίνει πνοή στις ελληνικές σπουδές αλλά και

ευκαιρίες απασχόλησης των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας πάρθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της γλωσσικής εκπαίδευσης στη χώρα. Οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ξένων Γλωσσών («National Curriculum») ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, με στόχο να μπει σε νέες βάσεις η διδασκαλία τους στα σχολεία, που έως τώρα δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από την εκπαιδευτική πολιτική που εφάρμοζε καθεμία από τις οκτώ πολιτείες ξεχωριστά.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε κατατάξει τα νέα ελληνικά στις «παροικιακές» γλώσσες, με αποτέλεσμα η διδασκαλία τους να περιορίζεται μόνο στους ελληνόφωνους μαθητές. Τότε εκδηλώθηκε η αντίδραση της ελληνικής ομογένειας, που με σχέδιο, υπομονή και επιμονή κατόρθωσε να καταστήσει τα Ελληνικά υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα