Εγκαίνια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού παρουσία Παπούλια, Λυκουρέντζου

Σε λειτουργία θα τεθεί σε λιγότερο από τρεις μέρες η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,που εγκαινιάστηκε σήμερα παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, και του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Τον αγιασμό ετέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισήμανε ότι «το έργο είναι θεμελιωμένο επάνω σε οικόπεδο που έχει δωρηθεί από την Ιερά Μονή Πετράκη».

Πρόκειται για μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εντατικής θεραπείας, όχι μόνο στην Ελλάδα,

αλλά και στην Ευρώπη, και αποτελείται από 12 κλίνες. Ουσιαστικά θα αντικαταστήσει μέρος της παλιάς ΜΕΘ και συνολικά οι κλίνες που θα διατίθενται είναι 30. Το κόστος της νέας μονάδας ανήλθε σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ήταν χορηγία της Φωτεινής Λιβανού και του Αθανάσιου Μαρτίνου, φίλων του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.

Στη θέση της παλιάς μονάδας θα κατασκευαστεί μονάδα τεχνητού νεφρού, πτέρυγα με 22χειρουργεία, θάλαμοι ανάνηψης και αιμοδυναμικό εργαστήριο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2013, ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτες αίθουσες χειρουργείων θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2014. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 30εκατομμύρια ευρώ και θα χορηγηθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Στην ομιλία του, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε τη μεγάλη συμβολή των Ελλήνων ιδιωτών, οι οποίοι -όπως σημείωσε- σε δύσκολες εποχές συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του συστήματος Υγείας στη χώρα. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, καθηγητής Χρ. Ρούσσος, τόνισε ότι «ένα όραμα 10ετών γίνεται πράξη στην καρδιά του νοσοκομείου Ευαγγελισμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα