«Έφυγε» ο γηραιότερος κάτοικος της Ικαρίας σε ηλικία 102 ετών

Σε ηλικία 102 ετών ο γηραιότερος κάτοικος της Ικαρίας Σταμάτης Μωραϊτης και ο αγαπημένος των διεθνών μέσων ενημέρωσης, έφυγε από την ζωή…

Ήταν πριν από περίπου 40 χρόνια όταν επέστρεψε ο κ. Μωραϊτης στην Ικαρία από την Αμερική, για να ζήσει του τελευταίους μήνες της ζωής του, όπως του είχαν πει οι γιατροί, αφού είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο αιωνόβιος άνδρας στο νησί ασχολιόταν μόνο με τον κήπο του και τους αμπελώνες του, ενώ είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και δεν δεχόταν να πάρει ούτε την φαρμακευτική

αγωγή που του είχαν προτείνει οι γιατροί.

Καθώς η υγεία του σταδιακά βελτιωνόταν αποφάσισε να επισκεφτεί τους γιατρούς του στην Αμερική και όταν έφτασε σοκαρίστηκε γιατί διαπίστωσε ότι όλοι οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν πεθάνει!

Ο Ικαριώτης από τότε είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ελληνικά αλλά και ξένα μέσα ενημέρωσης, που τον ρωτούσαν όλοι το μυστικό της μακροζωίας του… εκείνος πίστευε ότι το μόνο μυστικό ήταν το κρασί της δικής του παραγωγής καθώς και τα ικαριώτικα προϊόντα, μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα: «Περίμενα να πεθάνω, αλλά απλώς δεν συνέβαινε. Τα βράδια περπατούσα ως την ταβέρνα όπου έπαιζα πόρτες και έπινα κρασί με φίλους μέχρι τα μεσάνυχτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα