“Δυσκολεύει” η σχέση Σαμαρά-Βενιζέλου

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι συνεχιζόμενες πλέον αντιδράσεις και παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς θεωρούν πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια.

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς κατανοεί την ασφυκτική πίεση η οποία ασκείται και εσωκομματικά στον κ. Βενιζέλο

και δεν προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να δυναμιτίσει το κλίμα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, ειναι σαφές πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Το ζητούμενο για τον Πρωθυπουργό είναι να διατηρηθεί η ενότητα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να μην υπάρξουν προβλήματα εν όψη και της επανεμφάνισης της τρόικας και της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά πως αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη λειτουργία της κυβέρνησης και έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν προτίθεται να κινηθεί προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση υπό την πίεση κανενός.

Μάλιστα συνεργάτες του θεωρούν πως οι παρεμβάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται πως η σταθερή στάση του κ. Σαμαρά και η δημοσκοπική άνοδος της ΝΔ ενδέχεται να πιέσει ακόμα περισσότερο δημοσκοπικά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση από το Μαξίμου είδαν με έκπληξη και σε μερικές περιπτώσεις με οργή τις παρεμβάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος από τη μία έσπευσε να συγχαρεί τον Πρωθυπουργό για τις κινήσεις του όσον αφορά τα ενεργειακά τονίζοντας πως υλοποιεί τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη φρόντισε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για το Ελσίνκι ενώ το Σαββατοκύριακο θα μιλήσει στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με αφορμή την έλευση της τρόικας , μια συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε σαφώς τεταμένο κλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα