Δωρεάν ταινίες στις πλατείες της Αθήνας

Για τρίτη χρονιά επιστρέφει Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της ΑθήναςAthens Open Air Film Festival, το οποίο παρέχει υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής.

Το Athens

Open Air Festival ήταν η έμπνευση του Ορέστη Ανδρεαδάκη και πραγματικά ήταν μια ιδέα που έλειπε από την Αθήνα, πρωτίστως γιατί είναι δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, κατά τη διάρκεια του Ιούνιου –Σεπτέμβριου στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Tο Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει τις προβολές του, tην Τρίτη 11 Ιουνίου, σε έναν θερινό κινηματογράφο που ψηφίστηκε ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, το σινέ Θησείο. με την ελληνική avant premiere της εξολοκλήρου γυρισμένης στη Μεσσηνία ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα»– η είσοδος σε αυτό και μόνο το event είναι με προσκλήσεις.

Για τους τρεις μήνες που ακολουθούν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Προβολές σπάνιων/κλασικών ταινιών
- Ειδικές αβάν πρεμιέρ
- Συναυλίες
- Διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις
- Συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου
- Εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς

Το πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά ήδη ξέρουμε πως μικρά «διαμάντια» του σινεμά όπως τα «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» (1993) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Βογιατζή, το συγκλονιστικό «Eden» (2012) της Μέγκαν Γκρίφιθ για το ανθρώπινο trafficking και άλλες ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα