ΔΟΕ: Ο Καπράλος παραβίασε των κώδικα δεοντολογίας

Ένα δημοσίευμα των Sunday Times ενέπλεκε εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε πωλήσεις εισιτηρίων, σε… τσιμπημένες τιμές, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι.

 Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν εμπλακεί ήταν κι αυτό του Σπύρου Καπράλου. Η ΔΟΕ έβγαλε το πόρισμά της στο οποίο γίνεται λόγος ότι ο πρόεδρος της ΕΟΕ παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της ΔΟΕ.

 Να σημειώσουμε ότι στην υπόθεση είχε εμπλακεί και η επικεφαλής μάρκετινγκ της ΕΟΕ, Νικόλ Αβραμίδου.

 Ανάμεσα στα άλλα το πόρισμα αναφέρει:«… ο κ. Σπύρος Καπράλος παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της ΔΟΕ. Η Επιτροπή (δεοντολογίας) επισημαίνει πως, μολονότι ο σκοπός του ήταν προφανώς να χρηματοδοτήσει αθλητές, τα σχόλια του κ. Σπύρου Καπράλου, ενός πολύ γνωστού προσώπου στο Ολυμπιακό Κίνημα και πρόεδρου Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στις πράξεις του και ως εκ τούτου βλάπτει ακόμα περισσότερο τη φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος».

Παράλληλα η Επιτροπή αποδέχεται ως ελαφρυντικά στην υπόθεση της Νικόλ Αβραμίδου «… την μη άρτια γνώση της αγγλικής γλώσσας και το γεγονός ότι έδρασε μετά τον πρόεδρο της ΕΟΕ».

Με βάση το άρθρο 50 της Ολυμπιακής Χάρτας, δεν προβλέπονται ποινές σε πρόσωπα που δρουν μέσα από διαδικασίες μιας Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ωστόσο, η ΔΟΕ καλεί τις εμπλεκόμενες Εθνικές Επιτροπές (εκτός από την Ελλάδα, εμπλέκονται η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σερβία) να «… λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε περίπτωση στην οποία αμαυρώθηκε η φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος.

Σε περίπτωση που οι Εθνικές Επιτροπές δεν προβούν στις δέουσες ενέργειες, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να επέμβει διοικητικά, ειδικά σε θέματα που αφορούν έκδοση διαπιστεύσεων για διοργανώσεις της ΔΟΕ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Νέων, τα συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα