ΔΝΤ: Να επιταχυνθεί η φορολογική μεταρρύθμιση

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και προσέθεσε ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά το 2007.

Για την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, διευκρίνισε ότι αυτή θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ η έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει προγραμματιστεί, το φθινόπωρο.

Για τις μεταρρυθμίσεις

στην ελληνική αγορά εργασίας και το ενδεχόμενο αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις απεργίες, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τις «διαφορετικές θέσεις που εμφανίζει η κυβέρνηση συνεργασίας», προσθέτοντας, όμως, ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει υπάρξει «μικρότερη πρόοδος» και ότι η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι «το σημείο κλειδί».

Γι την «νέα έξοδο» της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Ράις είπε, ότι «δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για το ύψος ή το κόστος, αλλά μπορώ να πω, ότι είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση», διατυπώνοντας την άποψη, ότι η επιστροφή της χώρας στις αγορές αποτελεί «θεμελιώδη στόχο» του ελληνικού προγράμματος και ότι ακόμη θα πρέπει να διανυθεί «πολύ δρόμος» ώστε να ανακτηθεί στις αγορές «πλήρης πρόσβαση».

Επίσης ο κ. Ράις, ύστερα από σχετική ερώτηση, δήλωσε, ότι θα πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να επιταχυνθεί η φορολογική μεταρρύθμιση, για την οποία τόνισε ότι αποτελεί ένα «μεγάλο μέρος» του προγράμματος. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει η κατανομή των φορολογικών βαρών να γίνεται «κατά δίκαιο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα