Δημοκρατία, από την ουσία στον… τύπο!

O Πρόεδρος της Βουλής «παρέπεμψε» το ζήτημα του δημοψηφίσματος, για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», στο θερινό τμήμα της Βουλής. Τι κι αν οι υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης απαριθμούνται στις 123 (120 προαπαιτούνται από το Σύνταγμα), χωρίς αυτούς της Χρυσής Αυγής

(139 με αυτούς). ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΑΝ.ΕΛ. και ΚΚΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και μεθόδευση δεν θα συμμετέχουν στη συζήτηση. Μια συζήτηση που θα κληθεί να κρίνει τον τύπο και όχι την ουσία. Το αν δηλαδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί «σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

Την ίδια ώρα χθες όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι το ψηφισμένο νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» αποτελούσε σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, όταν ο πάροχος ενός δημόσιου κοινωνικού αγαθού βγαίνει σε πλειστηριασμό. Εκτός κι αν «…αυτά που υποστηριζαν κάποιοι σαν αντιπολίτευση, αναθεωρούνται όταν μιλούν από τη θέση της κυβέρνησης…». Εκτός αν θεωρήσουμε ότι «το ηλεκτρικό ρεύμα… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ». Ή ότι η ΔΕΗ δεν αποτελεί «περιουσιακό στοιχείο» του κράτους.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας όλοι.

Είναι αλήθεια πώς ούτε πόλεμο έχουμε ούτε τίθεται υπό αμφισβήτηση κάποια θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος, για να αναχθεί σε «σημαντικό κοινωνικό ζήτημα» ένα τέτοιο θέμα. Ή μήπως έχουμε και τα δύο… Ίσως, ακόμη, να μην αφορά και όλους (ειδικά αυτούς που «διαμένουν στα χωριά και χρησιμοποιούν λάμπες πετρελαίου…»!!!).

Είναι να απορεί κανείς με την υπομονή και τις αντοχές μας!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα