Διαψεύδει τις αλλαγές στο Λύκειο το υπουργείο Παιδείας

Τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν εχθές τον γύρω του διαδικτύου, περί αλλαγών στο λύκειο και ολοκλήρωσης του σχετικού νομοσχεδίου, διαψεύδει σήμερα κατηγορηματικά το υπουργείο Παιδείας.

Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή την επαναφορά του θέματος στην δημοσιότητα δηλώνουν ότι «Η πρόταση της επιτροπής δεν έχει καν ολοκληρωθεί και το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας».

Ενώ σχετικά

με το θέμα ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ανέφερε σήμερα «Τα δημοσιεύματα για το Λύκειο δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους ούτε ως προς την κατεύθυνση ή τη φιλοσοφία που συζητά το υπουργείο Παιδείας».

«Η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τις αλλαγές στο Λύκειο δεν μπορεί να κινείται σε αυτούς τους άξονες ούτε να ακλουθεί τέτοιου είδους διαδικασίες. Η όλη προετοιμασία, η οποία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, θα είναι απολύτως θεσμική, οι διατάξεις για το νέο Λύκειο θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς, με το ΕΣΥΠ και βεβαίως θα συμπεριλαμβάνουν τις προτάσεις των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Ήδη δουλεύουμε με βάση αυτές. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα δεν έχουν κανένα σημείο τομής με τα παραπάνω που αναφέρω», συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του πρόσθεσε «Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, το περιεχόμενό τους δεν εμπεριέχει στοιχεία διαλόγου στο βαθμό που αυτός θα προκύψει μόνο από συντεταγμένες διαδικασίες και με απόλυτη διαφάνεια. Επομένως, κατηγορηματικά διαψεύδω την επιχείρηση διαμόρφωσης ενός πλαισίου συζήτησης, η οποία δεν απηχεί τις προθέσεις και τις απόψεις του υπουργείου Παιδείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα