Διαδηλωτές πολιόρκησαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Φρανκφούρτη πολιορκώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλα ιδρύματα που εδρεύουν στην οικονομική πρωτεύουσα της ευρωζώνης. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στον καπιταλισμό, ενώ μεγάλα ιδρύματα και παρά το γεγονός ότι όλα έως τώρα κυλούν ειρηνικά, έχουν φυγαδεύσει τους εργαζομένους τους.

Κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι διαμαρτυρόμενοι ανέρχονται έως τώρα σε 2.500 και κύριος

στόχος τους είναι η ΕΚΤ. Οι ίδιοι οι διαδηλωτές μιλούν για περισσότερα από 3.000 άτομα και πανηγυρίζουν για την διατάραξη των εργασιών της ΕΚΤ.

Βασικό αίτημα αποτελεί η διακοπή της πολιτικής λιτότητας. Πλακάτ με συνθήματα όπως «ΕΚΤ – πραγματικά απαίσια» συνοδεύουν τις αντίστοιχες κραυγές.

Όπως μεταδίδει το Spiegel, πολυάριθμοι αστυνομικοί προσπαθούν να περιφρουρήσουν τα κτίρια και το κέντρο της πόλης με τη βοήθεια σκύλων.

Τα τραπεζικά στελέχη, φοβούμενα στοχοποίηση, δουλεύουν σήμερα από το σπίτι ή από μυστικά εναλλακτικά μέρη.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οργανώνονται διαδηλώσεις τέτοιου είδους στην Φρανκφούρτη. 20.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν και πέρσι στο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα