Διαδικασίες – εξπρές για την εκδίκαση κακουργημάτων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιχειρήσει να εξαλείψει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην εκδίκαση σοβαρών κακουργημάτων με αποτέλεσμα επικίνδυνοι κακοποιοί να αφήνονται ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Η αφορμή αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αποφυλάκιση λόγω  συμπλήρωσης 18μηνου των κατηγορουμένων ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Μαζιώτη και Ρούπα και η εν συνεχεία εξαφάνισή τους, η αποφυλάκιση επίσης κατηγορουμένου για τη διπλή δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη και άλλες υποθέσεις που η καθυστέρηση στην

ανάκριση και στην εκδίκασή τους οδήγησε εκτός φυλακής κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το Capita.gr, για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ότι οι προθεσμίες που ισχύουν και στον νόμο περί διαφθοράς πολιτικών προσώπων, να επεκταθούν και σε υποθέσεις «που αφορούν κακουργηματικές υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος, καθώς και κακουργήματα που ενέχουν το στοιχείο της μεγάλης ηθικής και κοινωνικής απαξίας και έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης οι αποφάσεις αυτές θα εκδίδονται πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου των προσωρινά κρατουμένων κατηγορουμένων στις εν λόγω υποθέσεις». Οι υποθέσεις αυτές αφορούν σε βαριά αδικήματα που προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη (εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες, υποθέσεις τρομοκρατίας κλπ).

Keywords
Τυχαία Θέματα