“Δεν θα είχα παντρευτεί ποτέ τον Αραφάτ, αν ήξερα…”

Έντονες αντιδράσεις στην παλαιστινιακή κοινότητα προκαλούν όσα είπε η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ, Σούχα, στην τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ”, σχετικά με τον γάμο της και τη ζωή που πέρασε στο πλευρό του ηγέτη της ΡLO.

“Ξέρω ότι πολλές γυναίκες επιθυμούσαν να παντρευτούν τον Αραφάτ, εκείνος όμως ήθελε μόνο εμένα. Ο γάμος αυτός ήταν ένα μεγάλο λάθος, και μετανιώνω που τον έκανα. Προσπάθησα πολλές φορές να φύγω και να τον αφήσω, δεν τα κατάφερα όμως. Δεν θα τον είχα παντρευτεί ποτέ, αν ήξερα πώς θα ήταν η ζωή μαζί του”, δήλωσε η Σούχα Αραφάτ.

Το

ζεύγος Αραφάτ παντρεύτηκε μυστικά στην Τυνησία το 1990, όταν ο Γιασέρ Αραφάτ ήταν 61 ετών, και η Σούχα 27. Πέντε χρόνια μετά γεννήθηκε η κόρη τους. “Η μητέρα μου είχε από την αρχή τις αντιρρήσεις της για τον γάμο αυτό, και μονάχα στη συνέχεια κατάλαβα ότι είχε δίκιο. Ναι, ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, εγώ όμως έζησα μοναξιά”.

Η Σούχα Αραφάτ πάντως παραδέχεται ότι, όσο δύσκολη κι αν η ζωή της με τον Γιασέρ Αραφάτ, τα τελευταία οκτώ χρόνια χωρίς τον Παλαιστίνιο ηγέτη είναι ακόμη πιο δύσκολα. Η ίδια ζει πλέον μαζί με την κόρη της στη Μάλτα, χάρη στη σύνταξη που τους έχει χορηγήσει η Παλαιστινιακή Αρχή, ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα