Στουρνάρας σε βουλευτές ΝΔ: Περιμένουμε τις προτάσεις σας

Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντησή τους σήμερα το βράδυ .

Στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 70 βουλευτές της ΝΔ ζητώντας αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Ο κ. Γ. Στουρνάρας

κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών πάντως αναφέρουν πως εάν γίνουν μειώσεις στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο φόρος στα αστικά ακίνητα όπως τα διαμερίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ πρότειναν πάντως ήδη στο ΥΠΟΙΚ να διατηρηθεί το χαράτσι για έναν ακόμη χρόνο με μείωση της τάξης του 10% και ο υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει στην παραπάνω πρόταση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει πολλές φορές εκφράσει την αντίθεσή του για τις επιλογές Στουρνάρα, αποχώρησε πρόωρα από τη συνάντηση.

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας διέκοψε τη συνεδρίαση ρωτώντας τον υπουργό «αν υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στο νόμο».

«Θα δούμε όλες τις προτάσεις δημιουργικά, αρκεί να οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα δημοσιονομικά» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας ευκαιρία… εξόδου στον Νικήτα Κακλαμάνη.

«Μου απαντάτε τεχνοκρατικά και όχι πολιτικά» απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και αποχώρησε…

Το πρωί στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Υπ. Οικονομικών βρίσκονται αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ μεταξύ των οποίων, πέραν όσων είχαν υπογράψει την ερώτηση, είναι και οι Προκόπης Παυλόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μαρκόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης.

Η πρωινή συνάντηση κράτησε περίπου 4ο λεπτά, και μετά την ολοκλήρωσή της, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής επεσήμανε ότι στόχος των “γαλάζιων” κοινοβουλευτικών είναι ο Υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του “να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων, και να γίνει το φορολογικό νομοσχέδιο δίκαιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα