Χρυσοχοΐδης: Υπό προϋποθέσεις συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην «εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζει ότι όλα τα θέματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λυθούν στο συνέδριό του ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικός οργανισμός με αρχές και δημοκρατικές

διαδικασίες, κορυφαία εκ των οποίων είναι αυτή στην οποία αναφέρεστε: το συνέδριό του. Εκεί εκφράζεται η συνείδηση της βάσης, συζητούνται όλα τα θέματα χωρίς κανένα απολύτως ταμπού και λαμβάνονται καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του. Προέχει λοιπόν η αναγκαιότητα ενός μαζικού, αναγεννητικού συνεδρίου» , τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφεύγοντας να θέσει θέμα ηγεσίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος που μια παράταξη του 45% έχει βρεθεί στο 8%» αν και υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα «που κινείται εκτός της σύγκρουσης ΝΔΣΥΡΙΖΑ και αναζητά διέξοδο και προοπτική».

Τονίζει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο πυρήνας της Κεντροαριστεράς.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να προωθηθούν οι αλλαγές. Χρειαζόμαστε όλα τα ρεύματα του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με νέες προωθητικές συμφωνίες, χωρίς επετηρίδες και διακρίσεις. Κοινή δράση, κοινή πορεία με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενοςστο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ρίχνει γέφυρες «με όσους θέλουν να αγωνιστούμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, για μια δίκαιη Ένωση». «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ το ξεκαθαρίσει, γιατί όχι; Πάμε μπροστά για μια θέση ελπίδας στο νέο κόσμο, στη νέα εποχή που ζούμε» .

Keywords
Τυχαία Θέματα