Χρύσανθος: Η Νέα Ελλάδα είναι το όραμα. Όχι το όνομα…

(Photo Eurokinissi)

Είναι πιθανότατα ο πιο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Και σίγουρα εκείνος που βρίσκεται πίσω από τον πυρήνα των επιχειρημάτων που παραθέτει στους λόγους του ο Πρωθυπουργός, ως ο βασικός λογογράφος του.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης πιστώνεται μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις που δρομολόγησε ο Αντώνης Σαμαράς, και με τη σημερινή εμφάνισή του στην “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον

Δημήτρη Καμπουράκη έδωσε δείγματα γραφής, στέλνοντας μηνύματα για μια σειρά από ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα: Από το “μαύρο” στην ΕΡΤ, μέχρι την κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, και από τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι το αν η Νέα Δημοκρατία θα… αλλάξει όνομα, σε Νέα Ελλάδα.

“- Το μαύρο στην ΕΡΤ δεν ήταν επιλογή. Προέκυψε επειδή κατελήφθη και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα.

- Ο Σαμαράς ήταν εκείνος που πήρε την απόφαση. Άλλωστε, τη συζητούσε καιρό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ήξεραν.

- Σπάσαμε ένα ταμπού, και η κοινωνία εγκρίνει. Τρίβουν τα μάτια τους, καθώς δεν πίστευαν ότι θα το κάναμε.

- Για το παρελθόν, όλοι έχουμε τις απόψεις μας. Τα έχει πει και ο Σαμαράς. Δεν είναι όμως η ώρα να λέμε αυτά τα πράγματα. Από το ΠΑΣΟΚ έχουμε ακούσει χειρότερα στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων. Σε ένα Συνέδριο πάντως, δεν πας φιμωμένος.

- Η Χρυή Αυγή είναι νεοναζί. Αυτό είναι το όνομά τους, και όχι αυτό με το οποίο αποκαλούνται.

- Στο μέλλον, το Κέντρο, η Αριστερά και η Δεξιά θα είναι άλλα πράγματα. Θα έχουν αλλάξει, όπως άλλαξαν και άλλες φορές στο παρελθόν.

- Με την ανοησία δεν μπορείς να συζητήσεις, είναι ανίκητη.

- Ο Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει στην τρόικα ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα.

- Το κόμμα βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή. Ανοίγει τις γραμμές του, και βάζει κόσμο. Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Με τα πρόσωπα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, επειδή κουβαλούν μαζί τους φορτίο.

- Νέα Ελλάδα είναι το όραμα, όχι το όνομα. Λέει με δυο κουβέντες, όσα θέλουμε να πούμε.

- Τα τείχη είναι στην ψυχή μας. Έκαναν κακό τόσα χρόνια στην Ελλάδα”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα