Χρεοκοπεί… στην πράξη η Κύπρος

Έχει ειπωθεί για την περίπτωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, δηλαδή των τριών χωρών που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, καθώς και για άλλες χώρες: Οι αριθμοί ευημερούν ή προσπαθούν να ευημερήσουν, χωρίς ωστόσο να είναι αντίστοιχη η απτή κοινωνική πραγματικότητα.

Η συμφωνία των Βρυξελλών ανάμεσα στην Κύπρο και την τρόικα

για την ένταξη της Λευκωσίας σε Μνημόνιο και την άμεση χρηματοδότησή της με 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι εξαιρετικά σκληρών ανταλλαγμάτων, προβλήθηκε περίπου ως μονόδρομος. Μετά το “άδειασμα” ή την… αδιαφορία της Ρωσίας να ασχοληθεί με την περίπτωση της Κύπρου, η μαρτυρική Μεγαλόνησος αφέθηκε στην τύχη της. Με το φάσμα της χρεοκοπίας να προβάλλει ως άμεση εξέλιξη, η συμφωνία των Βρυξέλλων ήταν… μια κάποια λύση.

Στην πράξη ωστόσο, κάθε άλλο παρά δείχνει να αντιμετωπίζει με επάρκεια και ουσιαστικά, τα καθημερινά προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας, καθώς και της οικονομίας. Η Κύπρος έχει ουσιαστικά “χρεοκοπήσει” στην πράξη, καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην καθημερινότητά τους, το όριο ανάληψης 100 ευρώ από τα ΑΤΜ έχει “στεγνώσει” τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται με τις επιχειρήσεις, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα, και είναι σε εκκρεμότητα οι πληρωμές μισθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα