Συνεχίζεται το… θρίλερ με την τρόικα

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Οι συσκέψεις ήταν αλλεπάλληλες και τη Δευτέρα με κορυφαίους υπουργούς, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή, πριν από την αναχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών από τη χώρα μας.

Αργά το βράδυ η τρόικα αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πάντως, πως υπήρχε σύγκλιση απόψεων σε πολλά σημαντικά θέματα.

Αγκάθια παραμένουν

και θα επιχειρηθεί να λυθούν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων ο οποίος θα εξελιχθεί την Τρίτη, απουσία του Πολ Τόμσεν, ο οποίος αναχώρησε αφήνοντας στο πόστο του τους συνεργάτες τους.

“Δεν τίθεται θέμα απολύσεων”

«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015» δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας

Η κυβέρνηση, είπε η ίδια πηγή, εμμένει στη θέση της και τόνισε ότι εφεξής η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ το δεύτερο κύμα των 12.500 διαθεσίμων έως το τέλος Μαρτίου, «κλείνει» με τη διαδημοτική κινητικότητα.

Σημειώνεται, ότι υψηλόβαθμα στελέχη τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Πιθανόν και εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Πιθανόν και εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφεραν στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, της επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασίας Σακελλαρίου, με τους επικεφαλής της τρόικα.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, «κλείσαμε τα τραπεζικά, σήμερα κάναμε κάποιες τεχνικές αλλαγές στον νόμο».

“Τα τυπικά” για συμφωνία με την τρόικα στα “εργασιακά”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα.

«Είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία» ανέφερε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και πρόσθεσε ότι η αποψινή συνάντηση, αφορούσε «ορισμένες τυπικές διευθετήσεις».

Στουρνάρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η κυβέρνηση με την τρόικα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα και «αγκάθια» τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει, σε δήλωσή του, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως να θέλει να δεσμευτεί για το πότε αυτές θα καταλήξουν οριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα