Χατζηδάκης – Ράιχενμπαχ: Επανεκκίνηση έργων

H επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και η εκπόνηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης που συνδέεται με την επόμενη προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014 -2020) αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν την Τρίτη το βράδυ ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο επικεφαλής της Task Force εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επί της αρχής συμφωνία των παραχωρησιούχων και του ελληνικού δημοσίου. Εμφανίσθηκε ωστόσο συγκρατημένα

αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα πρέπει να γίνουν με τις τράπεζες αλλά και με την Κομισιόν για την επανεκκίνηση των έργων, αν και επισήμανε ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να θέσει διαδικαστικά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις.

Απο την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκείμενου να συναντηθεί με τους αρμόδιους επίτροπους και να τους ενημερώσει, ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των έργων τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα