Χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2012 είναι ιδιαίτερα δυσμενή για όλα τα επίπεδα. Κύρια χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι η επιδείνωση των συνθηκών στο σύνολο των επιχειρήσεων του ελληνικού εμπορίου, με μεγάλη πτώση στον κύκλο εργασιών, την επιδείνωση της  κερδοφορίας και την συρρίκνωση της κεφαλαιουχικής βάσης  του εμπορίου.

Η έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταγράφει μεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων το 2012 η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 93.500 θέσεις εργασίας από το εμπόριο. Μάλιστα για

πρώτη φορά η απασχόληση στο εμπόριο διαμορφώθηκε κάτω από τις 700.000 θέσεις εργασίας.

Τρείς στις πέντε εμπορικές επιχειρήσεις εμφανίζονται να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς στην έκθεση αποτυπώνεται ισχνή ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά θετικό είναι το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο έτος οι ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις επιδεικνύουν την προτίμηση τους στην διάθεση εγχώριων παραγόμενων προϊόντων, μια τάση που είναι αντιστρόφως ανάλογη για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ, οι οποίες εμφανίζουν σημάδια μείωσης της εμπιστοσύνης τους  στα εντός των συνόρων παραγόμενα προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα