«Μπλόκο» από SPD στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το ελληνικό πρόγραμμα

Την αντίθεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στην συνεδρίαση του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα την Πέμπτη, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θεωρώντας ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.

 «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αξιολογήσουμε τις συνέπειες που θα έχει η αυτή η συμφωνία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ και έκανε λόγο για «ασαφείς» επιπτώσεις της επέκτασης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας

στον γερμανικό προϋπολογισμό.

 Παράλληλα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από τον Τύπο πότε θα λάβει αποφάσεις το Κοινοβούλιο: «Είναι απαράδεκτο να  ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα αποφασίσει η Βουλή» και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί τυπικά να αποφασιστεί μόνο η έναρξη του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, ενώ οριστικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόλις στα μέσα Δεκεμβρίου.

 «Πυρά» κατά της Μέρκλε εξαπέλυσε και ο υποψήφιος για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αφήνει στο σκοτάδι τους πολίτες, για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

 Επίσης ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να ξεκαθαρίσει, εάν θα γίνει ένα «κούρεμα» του χρέους κι αν θα συμμετάσχουν οι δημόσιοι πιστωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα