“Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές”

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα επιχειρεί να βγει από την κρίση, εκφράζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News” και τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

διαπιστώνει ότι είναι εφικτή η συγκρότηση μιας “προεδρικής πλειοψηφίας” από τη σημερινή Βουλή, ώστε να προκύψει συναινετικά ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να αποτραπεί η προσφυγή της χώρας σε πρόωρες, βουλευτικές εκλογές.

Σε ερώτηση μάλιστα για την “απειλή” του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντάει με νόημα: “Με βάση την απλή αριθμητική και τους σημερινούς συσχετισμούς, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Το σωστό είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας”.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, το αύριο μπορεί να ενώνει όλους τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει, ενώ προσθέτει ότι μια γενναία, εκ βάθρων συνταγματική μεταρρύθμιση θα είναι καταλύτης μιας νέας πολιτικής και πολιτειακής σταθερότητας, μιας νέας, ευρύτατης κοινωνικής συναίνεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα