“Αποχαιρετιστήρια” συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε

Σε εκδήλωση στο Βερολίνο, η οποία ήταν προγραμματισμένη προ τριών μηνών, συναντήθηκαν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρώην πια υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας, ενώ ανέφερε πως δεν αναμένει αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα

λόγω του ανασχηματισμού.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος μίλησε με θετικά λόγια για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει.

Ο Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης, ενώ ανέφερε πως δεν αναμένει αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα λόγω του ανασχηματισμού.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα συνεχισθούν, ενώ υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς.

Αναφερόμενος εξάλλου στα πρόσφατα μέτρα της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην ευρωζώνη ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικά βήματα.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα μέτρα και τόνισε πως πλέον η χώρα μας είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις στην οικονομική πολιτική για να “αναπνεύσουν” οι Έλληνες πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα