Από το 1900 μέχρι σήμερα: Μια αναδρομή στην ιστορία των… tattoos (photos)

Οι εναλλακτικοί φίλοι σου τα λατρεύουν. Οι γονείς σου τα μισούν. Είναι μια πύλη στην αθανασία για τις αναμνήσεις σου, τους αγαπημένους σου, τα μεθυσμένα λάθη σου, σε εκκεντρικά χρώματα και σχέδια. Τα tattoo είναι πιο δημοφιλή από ποτέ και η τέχνη τους εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

“1000 tattoos” είναι ο εύγλωττος τίτλος του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Taschen και εξερευνά τα ποικίλα κεφάλαια της ιστορίας των tattoo, με έμφαση στα

κίνητρα και τις εικόνες που ενέπνευσαν πλήθος ανθρώπους με διαφορετικές προσλαμβάνουσες και καταβολές να υποκύψουν στο «αιώνιο μελάνι». Από τους Μάορι της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις τολμηρές κυρίες της δεκαετίας του ‘20 και τους σύγχρονους hipsters, η ιστορία των tattoo είναι ενδιαφέρουσα και, κυρίως, πολύχρωμη.

Συγγραφείς του εν λόγω πονήματος είναι ο ιστορικός τέχνης Burkhard Riemschneider και ο θρύλος των tattoo Henk Schiffmacher υπο του οποίου την εποπτεία λειτουργεί το Amsterdam Tattoo Museum.

Keywords
Τυχαία Θέματα