Τσίπρας: Όμηρος του Σαμαρά ο Βενιζέλος

Η κλιμάκωση της κρουσμάτων βίας που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, με κορύφωση φυσικά το τρομοκρατικό χτύπημα κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο κριτικής από τα υπόλοιπα κόμματα.

Με αφορμή αυτή τη “δύσκολη” πραγματικότητα που διαμορφώνεται λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε το θέμα με τις δηλώσεις που έκανε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου

και τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

“Είναι ανησυχητική η κλιμάκωση της βίας. Αυτά τα θέματα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κλίμα που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, και τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Υπάρχουν διαπραματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και πρέπει να αξιοποιηθούν”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και της υπόθεσης Χριστοφοράκου.

Μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τα εξής:

“Ο κ. Βενιζέλος αυτοενοχοποιείται, αλλά και την ίδια ώρα γίνευαι όμηρος του κ. Σαμαρά, όταν ζητάει τέτοια προστασία για τη λίστα Λαγκάρντ. Ανέφερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκειά μας για την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση, με όσα γίνονται στη Βουλή”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει: “Επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη δυνατή καταδίκη των κρουσμάτων βίας, αλλά και η προστασία της Δημοκρατίας. Να μην γίνεται πολιτική εκμετάλλευση”.

Όσο για την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: “Η γερμανική κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Μια κυβέρνηση η οποία θα αμφισβητήσει τον μονόδρομο του Μνημονίου, έχει πιθανότητες να διεκδικήσει περισσότερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα