Ανασχηματισμός μέσα στο Σαββατοκύριακο (ακόμη και αύριο). Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Σαμαρά

Στην απόφαση να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά κατέληξε η πλειοψηφία των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Η απόσυρση των υπουργών ωστόσο, δεν σημαίνει

και απόσυρση της στήριξης προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. O Φώτης Κουβέλης φαίνεται να εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ να αποφασίζει κατά περίπτωση αν θα στηρίζει ή όχι τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση, για να συζητήσουν τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται και να χαράξουν τη στρατηγική τους για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, επισπεύδεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως αύριο Σάββατο, και θα αφορά συνολικά τη σύνθεση της κυβέρνησης, όχι μόνο την αντικατάσταση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ που ακολουθούν.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι έχει ενημερωθεί σχετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι του στη Λευκάδα.

Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. “Θα τα πούμε αναλυτικά, όταν δεν θα είμαι πια υπουργός”, σχολίασε με νόημα.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από την πλευρά του, σημείωσε με νόημα: “Όταν θα έρχονται τα θέματα από την πλευρά της κυβέρνησης,θα τα συζητούμε”, ήταν τα λόγια του, σε σχέση με τη στάση που θα κρατήσει πλέον η Δημοκρατική Αριστερά απέναντι στην κυβέρνηση, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα