Άσαντ: Ο λαός θα αποφασίσει αν θα φύγω

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ συνέδεσε σήμερα την αποχώρησή του με μια “απόφαση του λαού”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στη Συρία το 2014.

“Η θέση (του προέδρου) δεν έχει αξία χωρίς την υποστήριξη του λαού. Το αν ο πρόεδρος θα παραμείνει ή θα φύγει είναι μια απόφαση του λαού”, σημείωσε ο πρόεδρος Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε

εξάλλου ότι ο πόλεμος στην χώρα του μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη στην γειτονική Ιορδανία, την οποία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει μαχητές των ανταρτών και διευκολύνει την είσοδό τους στην Συρία.

“Η πυρκαγιά δεν θα σταματήσει στα σύνορά μας, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ιορδανία είναι επίσης εκτεθειμένη (στην κρίση) στην Συρία”, σημείωσε ο Άσαντ.

Μια ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονται με τις δυνάμεις των ανταρτών, οι οποίοι επιζητούν την ανατροπή του, θα σήμαινε το τέλος της Συρίας, υπογράμμισε εξάλλου ο Σύρος πρόεδρος.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την νίκη. Αν δεν νικήσουμε, θα έρθει το τέλος της Συρίας και δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί επιλογή για κανέναν πολίτη στην Συρία”, σύμφωνα με τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα