Αμπατζόγλου: Κάμψη της ανεργίας στο επόμενο διάστημα

«Θεωρώ είμαστε στο ανώτατο σημείο της ανεργίας, στο επόμενο διάστημα θα καμφθεί η ανεργία το λέω βάσει σχετικών οικονομικών δεικτών», σημείωσε στον ΣΚΑΙ ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προαναγγέλλοντας διάλογο για το θέμα με παράγοντες αγοράς, εργαζομένους και ανέργους.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το διάστημα «τρέχουν» 14 διαφορετικά προγράμματα από ΟΑΕΔ ύψους 1 δισ.

ευρώ περίπου, με κύρια πηγή το ΕΣΠΑ και κρατική χρηματοδότηση.

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει τελείως άλλη προσέγγιση των προγραμμάτων, με ευρύτατη επιχειρησιακή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δούμε τι προγράμματα έχει ανάγκη η αγορά και όχι το αντίθετο», ενώ όπως τόνισε «χρειαζόμαστε λιγότερα αλλά καλύτερα προγράμματα με μακρόχρονη προοπτική σε συνδυασμό με ανάπτυξη της οικονομίας που θα μειώσει την ανεργία».

Ο κ. Αμπατζόγλου, αναφερόμενος στην εμπλοκή που σημειώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, που είχαν καταρτίσει ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας, υποστήριξε ότι γίνεται μια ανοιχτή συζήτηση, διευκρινίζοντας ότι έχει βάσιμες ελπίδες ότι οι τελικές ανακοινώσεις γι’ αυτό το πρόγραμμα θα είναι θετικές.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ η επανεκκίνηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα