To 44% των Αμερικανών υπέρ της συμφωνίας με το Ιράν

Υπέρ της συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης τάσσεται το 44% των Αμερικανών πολιτών, πιστώντας στη διακυβέρνηση Ομπάμα μια επιτυχία σημαντική για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως προκύπτει από την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την “Ipsos”, και δείχνει ότι μόλις το 22% των Αμερικανών πολιτών έχει αμφιβολίες για το κατά

πόσο η Συμφωνία της Γενεύης προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του δυτικού κόσμου, και φέρνει πιο κοντά την παγκόσμια ειρήνη, με την απομάκρυνση του ενδεχομένου μια πολεμικής σύρραξης λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης έρχονται στον απόηχο του αντίστοιχου κλίματος που καταγράφηκε με τις δηλώσεις των ξένων ηγετών, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους καλωσόρισαν τη Συμφωνία της Γενεύης, ως ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Εξαίρεση στο παραπάνω κλίμα εξακολουθεί να παραμένει το Ισραήλ, που δια του πρωθυπουργού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει ξεκαθαρίσει ότι η Συμφωνία της Γενεύης δεν δεσμεύει το Τελ Αβίβ, που θα συνεχίσει να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο Ιράν, όπως συνηθίζει να λέει ο “Μπίμπι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα