S&P: Αναβάθμιση της ΔΕΗ κατά τρεις βαθμίδες

Σε αναβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ προχώρησε η Standard & Poor’s. Ο διεθνής οίκος αξιολογεί, πλέον, την επιχείρηση στο «Β» από «CCC» που ήταν πριν.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του, η αναβάθμιση οφείλεται κυρίως:

Στη σύναψη του πενταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού δανείου με τις ελληνικές τράπεζες,
ύψους 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfWii, – στο “σημαντικό περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019, γεγονός που επιτρέπει στη ΔΕΗ το χρονικό περιθώριο, για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.Στις «σταθερές προοπτικές» για τη ΔΕΗ, αλλά και στην εκτίμησή της ότι η ΔΕΗ θα περιορίσει τα επόμενα δύο χρόνια τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.Στις πολύ καλές σχέσεις της εταιρείας με τις ελληνικές τράπεζες, όπως αποτυπώνεται από την πρόσφατη συμφωνία αναχρηματοδότησης και στη συνετή διαχείριση της εταιρείας από τη διοίκηση.Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ΔΕΗ επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση υπογραφής δανείου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων. Είναι το μεγαλύτερο σε ποσό κοινοπρακτικό πενταετούς διάρκειας δάνειο, το οποίο έχει συναφθεί με ελληνική εταιρεία.

«Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ και στην Ελλάδα»

«Σήμερα έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την Ελλάδα, που οριστικά και αποφασιστικά, γυρίζει σελίδα» σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας πως οι σημερινές θετικές εξελίξεις αποτελούν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και στην Ελλάδα και την εθνική μας οικονομία.

Οι ίδιοι παράγοντες τόνιζαν ακόμη πως η τριπλή αναβάθμιση από διεθνή οίκο και η χρηματοδότηση της ΔΕΗ από ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνουν πλήρως την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και τις προοπτικές Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ακολουθούν μια μακρά περίοδο εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα