O Κέρι στο Πακιστάν για να… πατάξει την τρομοκρατία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα στο Πακιστάν όπου είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με την νέα κυβέρνηση της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στο Ισλαμαμπάντ, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον απερχόμενο πρόεδρο Άσιφ Αλί Ζαρντάρι, με τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στρατηγό Άσφακ Καγιάνι.

Στις επαφές του, ο Κέρι αναμένεται κυρίως να επιμείνει απέναντι

στους συνομιλητές του για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που αποσκοπούν την εξάλειψη των προπυργίων των ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στο πακιστανικό έδαφος, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, την ώρα που τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα.

“Τα θέματα που θα συζητήσουμε με τους Πακιστανούς είναι η πάταξη της τρομοκρατίας, η αντιμετώπιση των μαχητών που περνούν τα σύνορα, θέματα οικονομικής επικαιρότητας και πως μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας όσον αφορά την προώθηση ενός ασφαλούς και σταθερού Αφγανιστάν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Κέρι υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα