Ναπολιτάνο: Η Γερμανία να βοηθήσει περισσότερο τους γείτονες της

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την τελευταία μέρα της επίσκεψης του στην Γερμανία, παρακίνησε την κυβέρνηση της χώρας να βοηθήσει περισσότερο την ευρωζώνη να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

Ο Giorgio Napolitano εξέφρασε, μπροστά σε κοινό στο Βερολίνο, την εκτίμηση ότι η Γερμανία έχει κατορθώσει να λειτουργήσει ηγετικά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ωστόσο, στην συνέχεια επέπληξε την κυβέρνηση της, κρίνοντας πως δεν υποστήριξε την εγχώρια οικονομία της αρκετά σθεναρά,

ώστε να βοηθήσει τους γείτονες της. «Δεν θέλω να απλοποιήσω το πρόβλημα, αλλά θα ήταν λογικό να περιμένουμε μια εκτεταμένη ώθηση από την Γερμανία, η οποία θα συνέβαλε σε μια αληθινή, και όχι απλά διακηρυγμένη, ανόρθωση της ανάπτυξης και της εργασίας στην Ευρώπη».

Τα σημερινά βιομηχανικά δεδομένα αποδεικνύουν πως τα γερμανικά εργοστάσια απολαμβάνουν μια αύξηση της παραγωγής, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες ακόμα υποφέρουν από τα αποτελέσματα της ύφεσης του ευρώ.

Ο Ιταλός πρόεδρος φέρεται, επίσης, να εκτίμησε πως οι εκλογές μπορεί να επαναληφθούν σύντομα, λέγοντας επιπλέον στους ρεπόρτερ πως ο διάδοχος του (η θητεία του ίδιου λήγει τον Μάιο) σίγουρα δεν θα επιθυμεί ούτε εκείνος περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

Το ταξίδι του Napolitano στην Ιταλία είχε εξ’ αρχής αμαυρωθεί από την διπλωματική φιλονικία που προκλήθηκε, όταν ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Peer Steinbrück, σχολίασε ότι στην Ιταλία δύο ‘’κλόουν’’ κέρδισαν στις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα