Lammert: Νόμιμη η ελληνική βοήθεια

Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Norbert Lammert, ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο πακέτο βοήθειας που αποφασίσθηκε από το Eurogroup, δεν υπερέβη το πλαίσιο που είχε πρωτύτερα εγκριθεί από το Bundestag.

Σε απαντητική του επιστολή προς τον βουλευτή του κόμματος της Angela Merkel, Manfred Kolbe (CDU), αναφέρει ότι, μετά από εξέταση των δεδομένων, διαπίστωσε ότι το μέγεθος της δόσης των 49,1 δις. ευρώ ήταν νόμιμο, αφού δεν ξεπερνούσε

το συνολικό πλαίσιο που είχε εγκρίνει το Κοινοβούλιο. Ο Kolbe, που αποτελεί μέλος της Επιτροπής Δημοσιονομικών, είχε εκφράσει με άρθρο του σε εφημερίδα την υποψία, ότι η δόση που εκταμιεύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου από το Eurogroup υπερέβαινε τα 43,7 δις. ευρώ που είχαν εγκριθεί ως ανώτατο όριο από το Bundestag, άρα προσέβαλε το δικαίωμά του να συμμετάσχει στην λήψη της απόφασης.

Ο Lammert παραδέχθηκε ότι η αίτηση που υπέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ήταν ασαφής και μπορούσε να είχε οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Με επιστολή του προς τον Wolfgang Schäuble, ο Πρόεδρος του Bundestag απαίτησε μάλιστα την χρησιμοποίηση πιο ξεκάθαρης διατύπωσης σε μελλοντικές του αιτήσεις προς το Κοινοβούλιο.

Παρόλα αυτά ο Norbert Lammert απέρριψε το αίτημα του Kolbe για νέα ανάμειξη του κοινοβουλίου στο θέμα της ελληνικής δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα