H Wall Street αγνόησε τις αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό

Νέα ύψη προσεγγίζουν οι δύο χρηστικότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο μετοχών Νέας Υόρκης, μεταδίδει λίγο πριν τα μεσάνυκτα, σήμερα, το Γαλλικό πρακτορείο.

Το χρηματιστήριο αγνόησε ότι από σήμερα περιεκόπησαν με αυτόματο τρόπο, όπως ακριβώς προνόησε νόμος του θέρους του 2011, οι δημόσιες δαπάνες στον τρέχοντα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ελλείψει σχετικής συμφωνίας στο Κογκρέσο, εκτιμά το Γαλλικό πρακτορείο.

Οιι επενδυτές της Γουόλ στριτ εστίασαν, αντιθέτως, σε μια σειρά “καλών” ειδήσεων

για την αμερικανική οικονομία, προσθέτει το Γαλλικό πρακτορείο.

Τα σημερινά ποσοστιαία κέρδη των δεικτών για μεν τον Nasdaq Composite (ναυτιλία και τεχνολογία) είναι 0,30%, ενώ είναι 0,26% για τον βιομηχανικό Ντάου Τζόουνς.

Αναλυτικότερα, ο τελευταίος δείκτης κρατιέται πάντοτε άνω των 14 χιλιάδων μονάδων –ολοκληρώνοντας την τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής βδομάδας άνω και των 14.090 μονάδων (+36 μονάδες).

Ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς επανήλθε σήμερα κατ’αυτόν τον τρόπο στο ‘υψηλό’ του στο τέλος της συνεδρίασης της 12ης Οκτωβρίου 2007 στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετοχών. O Nasdaq Composite κέρδισε οριακά 10 μονάδες, σήμερα, και έκλεισε ακριβώς στις 3.169,74 μονάδες το λήξαν χρηματιστηριακό πενθήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα