Ellen Page: Είμαι gay. Αλλάξτε τις απόψεις σας (video)

Μια από τις πιο ταλαντούχες νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Ellen Page, παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη, και με την ομιλία της, που ακολούθησε την παραπάνω εκμυστήρευση, επιχείρησε να αλλάξει την προσέγγιση της κοινωνίας για το συγκεκριμένο θέμα, και τις προτιμήσεις των δημοσίων προσώπων.

Μιλώντας σε Συνέδριο, η Ellen Page δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: “Είμαι εδώ σήμερα, επειδή είμαι gay. Και επειδή μπορεί να είμαι σε θέση να κάνω τη διαφορά. Να βοηθήσω άλλους να έχουν μια περισσότερο άνετη και ελπιδοφόρο καθημερινότητα. Ανεξάρτητα από τις δικές μου προτιμήσεις, αισθάνομαι μια προσωπική και κοινωνική ευθύνη.

Ίσως είναι λίγο περίεργο, επειδή βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας, ως ηθοποιός, δηλαδή ως εκπρόσωπος μιας βιομηχανίας που δημιουργεί ισοπεδωτικά στερεότυπα για όλους μας. Όχι μόνο για τους νέους ανθρώπους, αλλά για όλους. Σχετικά με την ομορφιά, με την καλή ζωή, με την επιτυχία, στερεότυπα που, λυπάμαι που το παραδέχομαι, επηρέασαν και εμένα.

Αλλάξτε τις απόψεις που έχουν ριζωθεί στο μυαλό σας. Απόψεις που δεν είχατε πριν, και σας λένε πώς πρέπει να δράσετε, πώς να ντυθείτε, τί άνθρωποι πρέπει να γίνετε. Προσωπικά, προσπάθησα να είμαι αυθεντική και να ακολουθήσω την καρδιά μου, είναι όμως δύσκολο”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η 26χρονη ηθοποιός Ellen Page.

Keywords
Τυχαία Θέματα