Chicago Tribune: Η καλύτερη εποχή για διακοπές στην Ελλάδα

Δημοσίευμα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας Chicago Tribune και συγκεκριμένα του ειδικευμένου στους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς συντάκτη της Rick Steves αποθεώνει τα θέλγητρα της Ελλάδας και επισημαίνει στους τουρίστες παγκοσμίως ότι αυτά που λαμβάνουν αρνητική δημοσιότητα την τρέχουσα περίοδο, για εκείνους είναι στην πραγματικότητα συμφέροντα.

Η ασφάλεια αποτελεί για τους τουρίστες διεθνώς ένα ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά και από τις γνωστές προειδοποιήσεις του State Department. Όμως,

κατά τον συντάκτη, όλα αυτά είναι υπερβολικά και φαντάζουν τρελά μόλις κάποιος πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση που βασανίζει τους Έλληνες, καθόλου δεν θα πρέπει να απασχολεί τους ξένους. Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν πέσει, οι δρόμοι, λόγω υψηλών τιμών στην βενζίνη, είναι πιο άδειοι, η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία πιο αισθητή από ποτέ, το φαγητό, η εκθαμβωτική θάλασσα, τα υπέροχα τοπία και η σύνδεση με τον αρχαίο πολιτισμό απολαυστικά όπως πάντα.

Οι απεργίες και τα μειωμένα υπεραστικά δρομολόγια, τα μόνο αρνητικά, δεν θα πρέπει για τον συντάκτη να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.

Όλα τα παραπάνω ο Rick Steves τα τονίζει και τα αναλύει περαιτέρω στο εν λόγω δημοσίευμα και, έχοντας πρόσφατα επισκεφθεί την χώρα μας, οι εντυπώσεις του περικλείονται στην εξής, διαφημιστική για τον τουρισμό μας, φράση:

«Είναι μια υπέροχη εποχή για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα