Ashton: Ελπίζω το Ιράν να είναι θετικό στην πρόταση μας

Οι μεγάλες δυνάμεις της ομάδας των 5+1 και το Ιράν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων στις 17 και 18 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα ακολουθήσει μια πολιτική συνάντηση στο Αλμάτι, στις 5 και 6 Απριλίου, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά, Saïd Jalili.

Εκπρόσωπος των 6 μεγάλων δυνάμεων στη σύσκεψη στο Αλμάτι θα είναι η επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας, βαρόνη Catherine Ashton. «Ελπίζω η πλευρά του Ιράν να έχει μια θετική ματιά στην πρόταση που διατυπώσαμε»,

δήλωσε η εκπρόσωπος των μεγάλων δυνάμεων μετά από τις διήμερες διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι «Μένει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

«Συμφωνούμε να γίνει μια σύσκεψη εμπειρογνωμόνων στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Μαρτίου, η οποία θα ακολουθηθεί από μια συνένωση των χωρών της ομάδας 5+1 και του Ιράν στο Αλμάτι», δήλωσε ο M. Jalili κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα των διήμερων διαπραγματεύσεων στο Αλμάτι και πρόσθεσε πως «Κάποιες από τις προτάσεις της ομάδας των 5+1 ήταν πιο θετικές, εάν τις συγκρίνουμε με εκείνες που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν».

«Προσπάθησαν να φέρουν τις θέσεις τους πιο κοντά σ’ εκείνες του Ιράν σε ορισμένα σημεία, κάτι που θεωρούμε θετικό», πρόσθεσε ο M. Jalili.

Ο εκπρόσωπος των ιρανικών διαπραγματεύσεων σημείωσε επίσης πως στην συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη «οι εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών πρέπει να εξετάσουν πως οι αμοιβαίες πρωτοβουλίες πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να είναι ισορροπημένες».

Keywords
Τυχαία Θέματα