19% μπροστά από το SPD η Μέρκελ!

Στον… προθάλαμο του απόλυτου περίπατου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, καθώς οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται δείχνουν πως ο συνασπισμός της Κεντροδεξιάς του οποίου ηγείται η σημερινή Καγκελάριος προηγείται με χαώδη διαφορά των Σοσιαλημοκρατών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Forsa”, που δείχνουν ότι το CDU

με το CSU βρίσκονται στο 41%, ενώ το SPD στο 22%, δηλαδή ανάμεσα στις δυο βασικές παρατάξεις του γερμανικού πολιτικού συστήματος υπάρχει διαφορά 19%.

Μια μεγάλη “ψαλίδα”, η οποία εν πολλοίς αντανακλά την ατυχή επιλογή του SPD να υποστηρίξει για το αξίωμα του Καγκελαρίου τον Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος δεν κατάφερε να συσπειρώσει την κοινωνική βάση των Σοσιαλδημοκρατών, πόσο μάλλον να συναρπάσει και να εμπνεύσει πολίτες άλλων χώρων.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, οι Πράσινοι βρίσκονται στο 12%, η Αριστερά στο 9%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Φίλιπ Ρέσλερ στο 5% και οι Πειρατές στο 4%.

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει και… απευθείας ερώτημα για το ποιόν προτιμούν οι Γερμανοί για Καγκελάριο. Με την Άνγκελα Μέρκελ να συγκεντρώνει 57% και τον Πέερ Στάινμπρουκ 21%. Διαφορά 36%…

Keywords
Τυχαία Θέματα