Ζήτημα αιχμής στέγασης για τους μετεωρολόγους

Σε ποια άλλη χώρα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναγκάζονταν να πάρουν ακόμη και δάνειο -3.000 ευρώ- για να εκτελέσουν την υπηρεσία που τους ανατέθηκε; Στην Ελλάδα φυσικά…

Αναφερόμαστε στους μετεωρολόγους, οι οποίοι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες τοποθετούνται σε αεροδρόμια νησιών του Αιγαίου, κάποια απ ΄ αυτά πολύ τουριστικά.

Που θα μείνουν αυτά τα στελέχη; Η υπηρεσία δίνει το …τεράστιο ποσό των 42 ευρώ την ημέρα για διαμονή και 20 ευρώ για διατροφή!

Ένας ή μία μετεωρολόγος που πηγαίνει λοιπόν σε ένα

από τα νησιά των Κυκλάδων ,καλείται μέσα στην τουριστική περίοδο να βρει σπίτι και φαγητό με αυτά τα χρήματα!

Το φθηνότερο δωμάτιο που μπορεί να νοικιάσει κάποιος σε αυτά τα νησιά αυτή τη περίοδο είναι 150 ευρώ και δεν αναφέρουμε το ποσό τυχαία. Και τι να κάνουν οι μετεωρολόγοι; Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πάρουν και δάνειο για να πληρώσουν το κόστος των 3.000 ευρώ που κοστίζει το διάστημα διαμονής του στο νησί!

Όσο για τη διατροφή; Να ΄ναι καλά τα σάντουϊτς, κάτι που δεν μπορεί βέβαια να αποτελέσει λύση αν ο ή η μετεωρολόγος έχει μαζί του τα παιδιά του.

Τι κάνει η υπηρεσία για όλα αυτά; Τίποτα. Τι θα μπορούσε να κάνει; Να δώσει λεφτά. Κι επειδή θα μας πουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν -υπάρχουν για πολλά άλλα στα οποία θα αναφερθούμε- τουλάχιστον ας πίεζαν αφόρητα τις υπηρεσίες (δήμους, ΥΠΑ κλπ) προκειμένου να εξασφαλίζουν στέγαση στα στελέχη των ΕΔ. Πέρα βρέχει.

Πηγή: Militaire

Keywords
Τυχαία Θέματα