«Ύποπτη» ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για έργο της ΕΥΠ

«Ύποπτη» ερώτηση σε «ύποπτη» χρονική συγκυρία ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, αναφορικά με ένα σκανδαλώδες έργο της ΕΥΠ, για το οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν απαγγελθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.

Πρόκειται για το έργο «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε άχρηστο.

Τα όσα περιέχει η απόρρητη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που αποκάλυψε το HOT DOC στο τεύχος 10 αποτελούν κόλαφο. Το έργο παρακολούθησης όχι μόνο δε λειτούργησε ποτέ αλλά παραδόθηκε και στην ΕΥΠ, ημιτελές. Η ζημία του ελληνικού δημοσίου ήταν δεδομένη, ενώ η έκθεση διαπίστωνε σωρεία κενών στη σύμβαση του έργου τα οποία καθιστούσαν το διαγωνισμό «σουρωτήρι».

Η υπόθεση έφτασε και στα χέρια της Δικαιοσύνης. Σε 13 στελέχη της ΕΥΠ απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες αφορούσαν απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Ωστόσο, παρά τις κακουργηματικές διώξεις των στελεχών της ΕΥΠ, πολλά από τα οποία ήταν υπόδικα και για άλλη υπόθεση, ο κ. Τσούκαλης ετοιμάζεται να καταθέσει ερώτηση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, με το χρόνο της κατάθεσής της να χαρακτηρίζεται το λιγότερο ύποπτος. Τις μέρες αυτές γαλάζιοι υπάλληλοι θα καταλάβουν θέσεις σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ. Επίσης αυτές τις μέρες αποφασίζει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση κατασκοπείας στην οποία εμπλέκονται στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία κατηγορούνται και για την προμήθεια του εν λόγω έργου.

Το γεγονός ότι το εν λόγω έργο ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα παραβλέπεται, ωσάν να πρόκειται για ένα έργο το οποίο πάση θυσία θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του τεύχους 10 του HOTDOC εδώ



Keywords
Τυχαία Θέματα