Ξεπέρασε μέχρι και τον Έλον Μασκ ο Πορτοσάλτε – Η ακραία πρόταση για το Twitter

Ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στο Twitter που ανήκει πλέον στον Ίλον Μασκ  και οι προτάσεις που κατέθεσε για τον τρόπο λειτουργίας της δημοφιλής πλατφόρμας είναι αλήθεια… πώς ούτε ο ίδιος υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος δεν τις είχε σκεφτεί.

«Βλέπω μια αγωνία στο Twitter, μπήκε ο Μασκ, μια συνδρομούλα δεν θα ήταν κακό, αν θες

να γράφεις. Και να βάλει επώνυμους λογαριασμούς. Βλέπω να πληρώνουν σωρηδόν οι “στρατοί”. Βλέπω να ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας», σημείωσε αρχικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε:

«Θέλεις να γράψεις την άποψή σου; Με το ονοματεπώνυμό σου κανονικά, πες την γνώμη σου δημοκρατικά. Θες να βρίσεις; Βεβαίως, αν σ’ ενοχλεί η άποψη του άλλου και θες να τον βρίσεις. Με ονοματεπώνυμο κανονικά, με την συνδρομή σου, βρίζεις. Οι πράξεις έχουν συνέπειες. Έτσι έχουμε μάθει, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις χωρίς να νομίζεις ότι υπάρχουν συνέπειες».

Αλλάζουν όλα στο Twitter;To Twitter θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων των χρηστών του, όπως ανέφερε χθες σε μία ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη του συνολικού ελέγχου της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ασκεί σημαντική δημόσια επιρροή.

«Το σύνολο της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων αναθεωρείται τώρα», ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές που ενδεχόμενα θα γίνουν.

Το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο χρέωσης για τον επικείμενο έλεγχο ασφάλειας της ταυτότητας των χρηστών, όπως ανέφερε χθες το ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων τεχνολογίας Platformer, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Verge, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος, ο Μασκ έχει δώσει εντολή να μεταμορφωθεί το Twitter Blue, που προς το παρόν στοιχίζει 4,99 δολάρια/μήνα, σε μια πιο ακριβή συνδρομή που θα επαληθεύει και χρήστες. «Το Twitter σχεδιάζει να χρεώνει 19,99 δολάρια για τη νέα συνδρομή Twitter Blue.

Με βάση το τρέχον σχέδιο, οι επαληθευμένοι χρήστες θα έχουν διορία 90 ημερών να εγγραφούν, αλλιώς θα χάσουν το μπλε σήμα τους. Οι υπάλληλοι που εργάζονται πάνω σε αυτό το πρότζεκτ ενημερώθηκαν την Κυριακή ότι έχουν διορία μέχρι την 7η Νοεμβρίου για να παρουσιάσουν τη νέα υπηρεσία, αλλιώς θα απολυθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά το site.

Οι χρήστες θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία Twitter Blue με κόστος 4,99 δολαρίων το μήνα ή σε αντίθετη περίπτωση θα χάνουν το “ειδικό σήμα” επιβεβαίωσης της ταυτότητας των στοιχείων τους, στην περίπτωση που το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα