Βίντεο σοκ στις ΗΠΑ: Ακτιβιστής δολοφονείται άγρια στους δρόμους της Νέας Υόρκης

[ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] Σοκάρει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου που κατέγραψε την άγρια δολοφονία ενός 32χρονου ακτιβιστή στους δρόμους του Crown Heights στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/10). Πρόκειται για τον Ράιαν Κάρσον, γνωστό ακτιβιστή υπέρμαχο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κρατώντας κεριά, δεκάδες συγγενείς και φίλοι του 32χρονου που δολοφονήθηκε συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο στο Bedford-Stuyvesant για να αποτίσουν φόρο

τιμής στον ακτιβιστή και υποστηρικτή των Δημοκρατικών που, όπως αναφέρουν, αφιέρωσε τη ζωή του στην προσπάθεια να αλλάξει τον κόσμο και έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Κάρσον μαχαιρώθηκε γύρω στις 4 π.μ. περίπου ένα μίλι μακριά, στη λεωφόρο Lafayette Avenue και Malcom X Boulevard.

Hey bro just like chill out bro I’m on your side bro go attack the magats bro bro bro noooooo

pic.twitter.com/YYykHNNugl

— Cernovich (@Cernovich) October 3, 2023

Πηγές ανέφεραν ότι στεκόταν στο δρόμο με τη φίλη του όταν ο ύποπτος πλησίασε και ρώτησε: “Τι κοιτάς;” προτού μαχαιρώσει τον Κάρσον στο στήθος πολλές φορές. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Kings County.

“Προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα μη ανακυκλωμένα μπουκάλια και κουτιά που γεμίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά είχε συμμετάσχει σε πολλά έργα μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια”, δήλωσε η Μπλερ Χόρνερ, εκτελεστική διευθύντρια του New York Public Interest Research Group.

Πηγές δήλωσαν στο CBS New York ότι η αστυνομία δεν έχει φυσική περιγραφή του υπόπτου, αλλά δήλωσε ότι το άτομο συμπεριφερόταν παράλογα πριν από την επίθεση. Η φίλη του Κάρσον δεν τραυματίστηκε.

“Έμεινα εντελώς άναυδη”, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Υόρκης Έμιλι Γκάλαχερ, η οποία γνώριζε τον Κάρσον πριν γίνει πολιτικός. Είχαν και οι δύο τους χάσει στενούς φίλους από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το 2021, ο Κάρσον περπάτησε από τη Νέα Υόρκη στο Albany για να ασκήσει πιέσεις για χώρους ασφαλούς χρήσης.

Την τελευταία δεκαετία, ο Κάρσον ήταν υπεύθυνος εκστρατείας στην ομάδα έρευνας δημόσιου ενδιαφέροντος της Νέας Υόρκης, με πιο πρόσφατη ενασχόλησή του την ανακύκλωση και τα στερεά απόβλητα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η έρευνα συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα