Βαρύ πένθος στη Ρωσία – Μεσίστιες οι σημαίες στη χώρα

Ημέρα εθνικού πένθους είναι σήμερα στη Ρωσία μετά το μακελειό σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας μετά την τραγωδία στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

A woman reacts as she comes to place
flowers at the fence next to the Crocus City Hall, on the western edge of Moscow, Russia, Sunday, March 24, 2024. The suburban Moscow concert hall where gunmen opened fire on concertgoers was a blackened, smoldering ruin as the death toll in the attack surpassed 130 and Russian authorities arrested four suspects. (AP Photo/Vitaly Smolnikov)

Μάλιστα πρόβαλε πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ που έχει τοποθετηθεί σε τοίχο της αίθουσας συναυλιών που έγινε το αιματοκύλισμα, το οποίο δείχνει ένα κερί σε μαύρο φόντο και στο οποίο αναγράφεται: «Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…».

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και εναποθέτει λίγα λουλούδια για τα θύματα της τραγωδίας…

Χθες, στο διάγγελμα του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε αυτό που συνέβη αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Ουκρανίας για άμεση συνέργεια στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα δεσμεύτηκε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων από το μακελειό

Σε ταυτοποίηση 29 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας έχουν προχωρήσει οι ρωσικές αρχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο στον οποίο υπάρχουν μόνο 29 ονόματα, δείχνοντας τη δυσκολία της αναγνώρισης των θυμάτων, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να μαζεύουν τα συντρίμμια του Crocus City Hall, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι δράστες της επίθεσης.

Ποια είναι κάποια από τα πρώτα θύματα της επίθεσης

Η Εκατερίνα Νοβοσέλοβα, 42 ετών, καταγράφηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας ως νεκρή από την επίθεση. Είχε κερδίσει διαγωνισμούς ομορφιάς το 2001 στη γενέτειρά της, το Τβερ και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μετακομίσει πρόσφατα στη Μόσχα. Ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Ένα άλλο θύμα ήταν η Νατάλια Ζούντινα, 44 ετών, απόφοιτος του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Ural, με καταγωγή από το Γιεκατερίνενμπουργκ.

Ο Πάβελ Οκίσεβ, 34 ετών, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γιόρταζε τα 35α γενέθλιά του, και η φωτογράφος σύζυγός του Ιρίνα Οκίσεβα, 33 ετών, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν. Το ζευγάρι καταγόταν από το Κίροφ και ήταν μαζί από το 2012.

Ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του, ο 48χρονος Σεργκέι Λαπτέβ, καταγόταν από την κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία και είχε διαφύγει στην Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα